QUIN PAPER HA DE TENIR LA DELIBERACIÓ PÚBLICA EN UNA DEMOCRÀCIA?

Reflexions entorn a Diàlegs de Pedralbes

Jerònia Aguiló Sampol

En una democràcia que està en crisis, no ens podem resignar a votar cada 4 anys, el poder del poble ha d’exigir una democràcia de qualitat. El “com” és difós, el “què” també, però tan sols ens queda la fermesa i la convicció de voler millorar la vida de les persones.

Davant això, un bon començament pot ser la deliberació entre conciutadans, racional i obert, que cerqui el consens a partir de la pluralitat. Ha de ser a tot hora i a tot arreu, en forma de associacions civils, de clubs de lectura, de bars, de twitters, de facebboks, dintre de les institucions, fora de les institucions, entre les institucions, dintre dels partits polítics, fora dels partits polítics i entre els… La democràcia ha d’aprendre a escoltar al poble i el poble ha de comprendre que és ell qui decideix.

Les coses no són com haurien de ser, per això cal més Filosofia que mai. Un ideal democràtic que recondueixi conductes, pensaments i obres cap al bé comú. La praxis política i democràtica no pot anar aïllada de la Filosofia. Que no ens llevin els somnis, tenim l’objectiu clar, una democràcia de qualitat.

https://www.ara.cat/cultura/democracia-esta-crisi-des-que_0_1970802974.html?utm_medium=social&utm_source=twitter&utm_campaign=ara

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s